Valborg och första Maj.

Valborg har alltid varit speciellt för mig, mest när jag var liten. Farmor brukade alltid komma på middag på valborgskvällen och sedan gick vi alla upp till folkparken för att se fyrverkerier, höra första maj-talet och se på majbrasan. Pappa köpte alltid en ballong till mig, och trots att jag passerar tjugo så håller den traditionen i sig. När jag var liten var det alltid en pappegoja-ballong som var favoriten, sedan kom Turtles och det var ju jättehäftigt! Några år blev det en svan, vilket jag inte vet varför, men de senaste åren har det alltid varit en snurresprättballong. sedan, första Maj fyller ju lilla jag år, så valborg har alltid blivit en kombination till min födelsedag.

Just nu sitter jag och klurar på vad man kan hitta på, men Katta ville jag skulle komma till Örebro så det lutar åt det.

vad gör alla andra Valborg?

Underbart. Men...

Hundpromenad och glass i vårsolen. Underbart. Men ändå känner jag mig på nåt sätt rastlös och förvirrad.

Vänner och drinkar.

Gårkvällen blev mycket trevlig. Först mötte jag upp Sandra på station och raceade omkring på stan ett par timmar.

Därefter gick jag hem och satte mig och kollade på en riktig chickflick med en hel massa choklad till. Visste ni att det är mina hormoner som är chokladgalna och inte jag? Jo ni, så är det. Så jag matade helt enkelt dem. Tog en cider till det i väntan på att Adam skulle dyka upp. Det gjorde också Adam alldeles lagom inpå att filmen var slut och jag var färdigsminkad och snygg.
Jag bjöd på lite vin, sedan gick vi hem till honom en sväng och dumpade lite prylar och sen fick vi för oss att vi skulle vara lite nostalgiska från Spanien, så vi gick till palace och jag bjöd honom på en pina colada och tog såklart en själv också. Sedan bjöd han mig på en Cosmopolitan. Sedan träffade vi lite annat folk, så kvällen blev fulländad och inte så sen heller. DET är förbannat skönt idag.

Det är så jävla uppskattat när gamla vänner kommer hem såhär och hälsar på ibland. Det gör Anna lycklig.

Skål!
image63
På Torsdag fyller jag år, vem bjuder mig på en drink eller två då?;)

Idag är jag Hormonisk...

Jag är verkligen Miss popular just nu. Idag ringde det från ytterligare ett jobb. Vilken underbar person som jag pratade med, hon var så jäkla glad, så att jag trots allt i min hormonstinna lilla värld inte kunde låta bli att älska världen lite.

Men nu ska jag återgå igen till viljan att slå sönder något, eller bara få banka någon gul och blå.

What clowns are we?

Broder Daniel kommer att göra en minneskonsert för sin gitarrist Anders Göthberg på way out west i sommar.. Det sägs att det är allra sista bandet kommer göra. Man borde ta sig dit. Såhär skrivs det ...:

"Det kommer att göra ont. Sommarens viktigaste konsert kommer att göra mycket ont. Broder Daniel på scen för en minneskonsert till deras vän och gitarrist Anders Göthberg.".....


......"I Slottskogen, Göteborg, sent den 8 eller 9 Augusti år 2008 sätter Broder Daniel punkt, snart tjugo år efter den vacklande vackra starten. Det kommer att göra ont, och det kommer att vara vackert."



Who will miss us
When we`re all gone
Who`ll remember
Who we all were

image62
FOREVER.

Det var då ett jävla tjat om sommaren... Men jag kan inte låta bli.

Jobberbjudandena regnar över mig. Fick just ett mail om att de ville ha mig på intervju på ett annat äldreboende. Typiskt när man gått och haft ågren för det hela våren. Men nu är sommaren färdigplanerad hoppas jag. Bara praktiska saker som ska fixas...

So here it goes.
  • Hultsfred andra veckan i Juni
  • Midsommar
  • Skåne, förmodligen, om John inte ångrar sig och inser hur farlig jag är att ha i ens lägenhet en vecka eller två^^
  • Plugga två kurser, Geriatrik och Hemsjukvård +lite körlektioner förhoppningsvis
  • Sommarjobb en månad
Inte helt illa eller hur.


Nu är jag bestämd.

Tro det eller ej men JAG ÄR VAKEN! Har nämligen gått upp tidigt för att bestämma min sommar, och nu kan jag säga, Jag ska bara jobba andra perioden. Jag klarar mig ändå och pengar är inte alltid värt slitet, då jag ändå kommer ha pengar.

Igår fixade jag min nya dator och den är så fin så fin.

Nu ska jag ta en sväng ut!

Helt paj!...Paj?Mmm,ja ge mig!

Nu börjar jag bli lite mer människa igen. Rätt bra såhär klockan tre "dagen efter". Det blev Hugos igår, jätteroligt. Freja var ursnygg i sitt röda hår, och Cate var också förtjusande såklart.
Fantastiskt jävla bra musik, hela tiden, det var max två låtar jag inte kände igen på hela kvällen, det är inte illa pinkat då vi var där runt fyra timmar. Årets snällaste bartender var också där, han var rolig, trevlig och jag fick en öl av honom. Lite repris från klassresan i Barcelona, även om det var fler då..Hehe. Me like bartenders.

Så nu har jag varit nere och panik-bakis-handlat.. Jag vågar inte berätta allt jag köpte. Pinsamt. En utekväll innebär mat innan, dricka innan, inträde, dricka ute, fyllekäk, fyllefrulle, plus andra nödvändigheter dagen efter. Men jätteskoj är det sådär då och då att gå ut. Så helt klart värt det.

Idag ska jag vekrkligen försöka hinna på Frejas pjäs! Vore superskoj, men har lite att fixa vid fem, och den börjar sex. Dessa ständiga bekymmer. Imorgon ska jag till badhuset med Ella, systerdottern, så nu vet ni det också.
Och bara för att jag är så jävla snäll så slänger jag upp lite olika bilder från mobilkameran, lite suddiga.image59
Freja och grabbsen. Minns inte vad de hette. Han till höger som snodde min silverslips hette antingen Anders, Andreas eller Daniel iallfall.
image60
Jag ser ledsen ut, men det var jag inte.
image61
Bytte smycke:P

Pusshej.

Vel.

JA jag är larvig. Men jag vill ha lite slappt i sommar, det var så jävla längesedan.

Jag har alltså blivit erbjuden jobb hela sommaren. Men eftersom jag fick halva från början så kan jag inte bestämma mig, då jag redan planerat hur min sommar ska se ut. Fan fan. Men jag fick några dagars betänketid...
Ge mig för och nackdelar please. Och ej endast pengabiten.

Idag har jag först gått runt Åbackarna, några timmar senare runt hamnen, ytterligare några timmar senare ner på stan och träffat Maria och Vivi. Det blev lite snack om gamla tider, om plugg och om bebisar.

Sen har min dator kommit idag, så nu är det bara skärmen som saknas.

Ikväll blir det nog en flaska vin och sedan Hugos. Trevligt trevligt.

MSN och irritation.

Ibland blir jag så trött på människor så jag vill dunka huvudet i väggen. Visst människor kan vara underbara, men också så jävla irriterande rent ut sagt.
Jag pratar om dessa som skriver till en på msn- Hej. Och sen när man svarar skriver de inget tillbaks. Nästa dag skriver de- Hej, återigen. Utan svar. Oj, MSN-idioter skulle jag kunna skriva hela natten om. Var får man allt slödder ifrån?
Eller dessa som man pratat med några gånger, och varenda jävla gång frågar vem man är. Eller varför inte de som undrar hur Jag kom på Deras lista, ja inte FAN har jag lagt till er, det är då jävligt säkert.
Dags att rensa tror jag. Eller om man sätter sin status som "Upptagen" för man kanske har En person man vill prata med, men som skriver ändå massor, utan att ursäkta sig. Alla mina nära vänner, och de jag tycker om får såklart skriva närsom, men de jag knappt känner?

Vidare AVSKYR jag de idioterna som lägger till en, från någon glömd sajt någonstans, och frågar om man vill visa sig i cam, då svarar man att: Nej, jag har ingen cam. Vet ni vad som händer då, kära vänner? JO, man blir blockerad och borttagen från deras lista,, för vill man inte visa lite tuttar, då är man ju inte värd att prata med. Jag är förvisso glad att de själva tar bort mig, men ändå.

Japp det är synd om mig som har priviligiet att ha en dator och MSN. Det var dit jag ville komma...

Dags att rensa MSN-listan. Är jag inte online något mer, synd för dig;)

Random.

Idag har jag beställt en stationär dator, det ska bli himla trevligt att få hem den. Det är bara skärmen som saknas men det verkar ordna sig också om jag lyckas skaffa skjuts.


Annars börjar väl planerna för sommaren reda ut sig, jag är mycket positiv gällande det. Såg att Nick Cave blandandra ska spela på Way out West i GBG 8-9e Augusti. Jag jobbar sista dagen den 8e, hoppas han spelar den nionde, isåfall ska jag ha en endagsbiljett. Någon som hänger på?! Inte så roligt att gå helt själv, även om jag börjar bli van nu, då jag och mina komisar oftast inte delar samma musiksmak:) Men jag SKA dit iallafall.

Idag var det verkligen vårigt ute, men jag har ändå mestadels suttit inne med näsan i böckerna, diskat en jättedisk och sedan har jag suttit och googlat på folk jag känner, man kan faktiskt få reda på lite saker; t.ex Hade iallafall inte jag någon aning om att min pappa har ett eget företag, haha!

Nej nu ska jag fortsätta mitt drömmande... Puss.

Något tar form.

Det skriker i varje del av min kropp, mitt hjärta slår snabbare och längtan är nåt enorm. Efter något annat, något nytt. Som jag började antyda i förra inlägget så längtar jag efter att dra iväg, klara mig på EGEN hand, lära ,leva och knyta nya band.

Jag tror dessa tankar är början till någonting så småningom, men jag tar denna tiden nu jag har kvar i den här stan till att lista ut vad jag ska göra och hur jag ska göra det. Jag ser detta som en nödvändighet, innan jag börjar det vuxna livet. Det är så många av mina vännner som gjort det och gör det, och många har växt så enormt utav det. Att våga ta det där steget även om vägen framför är alldeles suddig, och skrämmande.

Jag har alltid velat, mun nu tänker jag på det Varje dag. Det är dags nu.

Hoppas ni som läser haft en bra helg, min har vart okej, nu ska jag P L U G G A.
 

Förmaning.

Anna, du pratar så mycket, men gör inte så mycket. Förverkliga en dröm,gör en resa-kort eller lång,köp en pryl,ring ett samtal till en gammal vän, chansa, försöka, lyckas misslyckas, lev och njut. Bara du gör något!


Så nu är det upp till mig själv. Men ibland behöver man en spark i häcken...

Old habbits die hard.

Titeln har inget med innehållet att göra, bara en låt jag har på huvudet just nu, med Alfie om någon undrar....



Visa dagar är så fina..

Bra frukost och promenad innan klockan var slagen tio. Därefter arbetsintervju med världens trevligaste chef, som efter en halvtimmes samtal, och rundtur på avdelningen vikariatet gällde meddelade att jag ska få jobba där i sommar en månad. Underbart. (TACK Sandra;))
Lunch med Maria på stan, och sedan skola. Imorgon ska jag och Maria plugga körkortsteori ihop över lunchen.

Jag längtar så till sommaren, jag längtar så efter att bli klar med skolan.
Vad ska jag göra sen? Folkis? Söka jobb? Jobba utomlands ett tag? Alternativen är många!

Imorgon ska jag boka biljett till Hultsfred också, en hel del jäkligt sevärda band, vad sägs om The Hives, HIM, Babyshambles, Billie the vision and the dancers, Säkert!, och Timo Räisänen blandandra. Blir perfekt start på sommaren.
Någon mer som ska åka?- Tell me please:)


Helgen och jag vill bort.

Lördagskvällens överraskningsfest för Erik på Vattentornet blev lyckad. Jag och Hanna tog Erik på en promenad, med ögonbindel på Erik, och en hel massa snurr förstås så han skulle villa bort sig. Jag tror vi gjorde ett ganska bra jobb för han hade ingen aning om var vi var. Det var inte många som kommit då Erik gjorde sin entre'. Men det droppade in folk titt som tätt hela kvällen, både gamla ansikten och lite nyare fräscha sådana. Lekar, öl och chips och trevliga samtal avlöste varandra tills det var dags att gå hem. Jag fick sällskap av kvällens huvudperson hem och han, snäll som han är bjöd på omelett mitt i natten, det var nog det mest hälsosamma fyllekäk jag ätit. Gott var det.

Dock att tänka på när man besöker vattentornet, är som Sandra också nämnde, det går inte alls att dricka öl i samma gamla takt och mängd man är van vid, då många av de ölen man dricker där är av aningens högre procenthalt än en vanlig stark.

Nöjd med helgen är jag iallafall. Idag var jag uppe vid halv åtta och stack iväg och intervjuade syrran för ett skolarbete. Jag har hunnit plugga och laga bra mat hela två gånger. Way to go Anna!

Satt och tänkte nyss. Och jag tänker det här alltmer ofta. Den här stan är verkligen inte vad den var, och det känns som den sakta men säkert kväver en. Tur man har kompisarna. Men en vacker dag flyttar jag iallafall. Norrköping kommer jag alltid återvända till, men let's face it, nu har jag bott här i tjugo år, det får vara bra för ett tag.

Vill också passa på att önska Erik lycka till på resan!!! Gör nu allt som vi skulle göra och lite till, så vet vi att du kommer ha roligt, glöm bara inte att uppdatera oss om vad som händer och sker... Vi har dina växter som gisslan;)

Rest in peace.

Fick just ett SMS om att Broder Daniels gitarrist är död, 32 år gammal, tydligen självmord.
Jag har under hela tonåren och nu också lyssnat extremt mycket på Broder Daniel så de har absolut en speciell plats i mitt liv.

Jag sörjer och många med mig. Sänder en tanke och tänder ett ljus ikväll.

Broder Daniel Forever...

Sommarplaner hit och sommarplaner dit.

Oj vad mina planer för sommaren kastas omkring!

Men det börjar ta form iallafall, jag har pratat med skolan om att få plugga på distans över sommaren med CSN, och det verkar inte vara några problem. Så det blir två kurser, Geriatrik samt hemsjukvård.
Jag lyckades alltså inte knipa något jobb.
MEN! Igår när jag satt vid MSN så skrev min lilla Sandra till mig att hon skulle nämna till sin chef/ arbetsgivare att jag fanns ifall det skulle behövas någon extra. Och tro det eller ej men idag ringde de och frågade om jag kunde komma på intervju på tisdag klockan 11! Det är för andra perioden ,så en månad blir det då. Så jag får klara mig utan Öland, men Hultsfred lär det nog bli:)

Jag är glad idag.

Ett stort tack till världens bästa Sandra (SuperSötaSilverSandra;)) Du är guld värd.

Vad har du för film i fillsingarna?

Lyssnade på Rix Fm förut. Och då pratade de om en lek man kan leka om man har dålig humor och har tråkigt på en fest t.ex. Jag garvade iallafall så jag dog när de körde den. So here it goes:

Man frågar valfri person följande:

Vilken filmtitel ser du om du tittar ner i mina trosor/ kalsonger?

Och då får personen svara en rolig filmtitel i stil med följande:


There will be blood

Dracula

Hair!

Alla var där!

Capricciosa

Elephant

En doft av paradiset

Alla helgons blodiga natt

Hjälp! jag är en fisk

Inte som andra

Miffo


Haha, bara att spinna vidare;) Så kul är jag idag.
image57




Dumma sill.

April fool's day idag, men ännu har jag inte blivit lurad, trots att jag har varit uppe sedan den hiskeligt tidiga timman, Nio noll noll!

Men jag har varit duktigt idag, jag drog med mamma och storhandlade på Citygross, så nu har jag mat så jag klarar mig länge:D Grönsaker skall dock inhandlas på ica, för där är det billigt minsann. Obs endast grönsaker.

Häromdagen var jag himla trött, jag stekte korv, så vi åt korv med bröd på kvällen, efter en stund får jag en underlig blick på mig, då jag torkade mig i örat med en bit papper... Men vad personen inte sett var att jag innan kliade mig i örat, men utan att veta om att jag hade en stor klick ketchup på fingret som därmed grundligt smetades in i örat^^ Det var kul...

I lördags gjorde jag och Erik tårta till Sandra och därefter gick vi till Durkslaget och åt mycket god mat.

Såhär fin blev våran Sandratårta.image56

RSS 2.0