Vilse i skogen.

Häromdagen fyllde Adam 20, då var gamla gänget och hälsade på. Jag och Aurora var lite smådragna, och Cicci frågade mig om vi skulle hitta på nånting på lördag, idag alltså. Jag var glad i hatten och tyckte det var en utmärkt ide, Cicci föreslog att vi skulle ta oss ut i naturen, varpå jag tyckte vi skulle gå i skogen i Herstaberg. Det finns några träd i Herstaberg bara. Så det hela resulterade i att Adam och Jonas hakade på iden och det hela utvecklades till att vi skulle gå " vilse i skogen". Vi drog ut till Ågelsjön och vandrade lite, men vi gick inte vilse. Så allt var förgäves. Men vi åt kall paj och åt varm choklad med chokladbitar i och chokladkaka till. Nu är jag sliten, men jag ska ta mig till Adam för han ska bjuda på middag! Sen kanske ta en öl ute efteråt, det är ju ändå fredag, trodde han, så vi kan väl ta en öl då:)
Sen ska vi diskutera vår resa. Jag lovade och skakade tydligen hand med honom på fyllan att vi skulle åka till Spanien i mitten av februari. Så nu ska vi boka biljetter och planera! Det ska bli mycket trevligt. image3
Eldmästaren Adam är i full fart i skogen.

Nu ska jag ta och göra mig iordning och rusa iväg till min kära gamla vän!

Puss på alla jag gillar.

Snart kommer änglarna att landa.

Kom närmare, kom hit intill
Kom slå dej ner, säj att du vill
Nu faller snön uti den svarta natt
Nu sover barn i nattens ro
fördrömda i sin egen tro
om livet
som en hägrande skatt


Törs jag säga att vi har varandra
Törs du lägga kinden i min hand

Vi är människor och det är märkligt
och kanske svårt och omöjligt ibland
Var inte rädd för det som är verkligt
Fred och lugn inatt i mänskoland

Jag älskar den här låten,den ger en verkligen stämning. Idag är jag inte alls på gott humör, vill helst ligga och läsa en bok och ta det lugnt hela dagen, men ska ta mig ner på stan, bli bjuden på middag och det kan man ju stå ut med. Rätt mysigt ändå.
 Jag tänker jättemycket just nu, önskar jag kunde få ord på mina tankar, mina känslor, men det visar sig vara väldigt svårt. Kan bero på att jag är aningens bakis, kan bero på att jag är dålig på att formulera mig. Kan bero på att allt jag tänker och känner är irrelevant. Who knows. Jag gör ett nytt försök imorgon.
image2
Tomte- Anna

Drömmen om något annat.

Det var visst inte så bra att få ledigt. Hjärnan tog verkligen helledig, kopplade bort medicin, arbetsmiljösäkerhet, alla lagar och allt som hör till skolan, och bara satsade på att låta tankarna flyga fritt med vinden. Kan inte kontrollera de, en tanke här, och en där, vissa tänkar mer än andra, vissa större och andra tyngre. Det är oftast de tyngre och starka som stannar längst...

Det är inte så att jag mår dåligt på nåt sätt nu. Men ibland blir man bara så eftertänksam, jag brukar låta dyster då.
Jag skänker en tanke till er speciella människor som får mig att le lite extra, känna efter lite extra, leva lite extra. Vissa vet vilka ni är, andra vet det tyvärr inte. Men jag hoppas de kommer att göra det någongång.

En knäckig julkram från en julstökande Anna

Snart släpps jag fri.

Gårkvällen: Rött vin, lövbiff och bakad potatis. Det var lycka.

På tal om bakad potatis, de tar en timme i ugnen cirka. Undrar hur de gör på restaurang? Man behöver ju knappast vänta på maten en timme. Tål att funderas på.

Har sista skoldagen idag, så nu sitter alla och bara surfar , för vi har inget att göra på datorlektionen. Klockan fyra är jag en fri människa.


Aurora is HOME!

Ont i örat som fan. Annars mår jag bättre. Träffade Aurora idag hela dagen, det var helt underbart. Har ju inte träffat henne sedan jag hälsade på på Island. Jag tror vi pratade om precis allt, diskuterade allt man kan diskutera, alltid lika underbart att träffa henne.

Nu är jag dessutom klar med alla läxor och arbeten och kan bara koppla av. koppla av koppla av koppla av! Nu kan jag ägna tid åt mig och de jag tycker om. Lyssna på musik, tänka, känna. Har inte riktigt kunna bara släppa tankarna lösa och fria på sistone, det ska bli välbehövligt. Samt lite terapi med Aurora så kommer denna jul göra mig gott.

Idag insåg jag även att jag var jättepank, hoppas CSN kommer på fredag, annars blir de jag inte köpt till bli utan klappar:D Brorsan vill bara ha snus o en platta öl, funderar fortfarade på om det vore bra att ge honom det. Vad ska jag säga till farsan då när han frågar vad han fått av mig.... Ehh....-Nåt han kan ha användning för? Eller ska jag ge honom en tjugolapp oxå så jag med gott samvete kan säga att jag gett honom lite pengar.-"Det är ju så svårt att komma på nånting till en sjuttonårig grabb, så han fick lite pengar..." Tål att tänkas på.

Kom på mig själv med att ha ångest över att sitta här och skriva...Men jag har ju inga läxor. Då blev jag jätteglad.

Nu ska jag lägga mig i sängen och känna hur det känns att inte ha någonting i hela världen som hänger över mig som jag måste göra, känns nytt och läskigt, men lite späande och skönt samtidigt...

Julpussar!

Två dagar kvar till den välsignade ledigheten.

Nu har jag gått ochdragitpå mig en öroninflammation igen,öronbarn som jag är.Tydligen även som 20 åring.

Jag har iallafall släpat mig till skolan och studerat mycket flitigt. Samt gjort andra saker som inte är speciellt flitiga, men roande. En serie tillexempel  http://alvh.stripgenerator.com/2007/12/17/en-vanlig-dag.html

Japp. Nu har jag bara en VG ppgift kvar, samt 4 MVG och en G. Som ska inidag. Det blir nog bra det:P

Nu har jag ingen cykel heller så jag fick åka spårvagnen idag. Försökte kliva på framme hos föraren,men efter en stunds pinsamheter kom jag på att det inte ens fanns någon dörr därframme. Sedan skulle jag tvunget försöka tvinga mig fram till föraren för att vsa biljetten,än hade mitt självförtoende ej svikit.Men det stod en jädra kärring i vägen.Vilket jag efter en ytterligare stunds pinsamhete fick reda på att det var hon som skulle kolla biljetten.Hatar förändringar. Tycker allt borde vara som det en gång var hehe.

Nu ska jag plugga så hejdåopussåkrammoputtenutt

11 nätter före jul.

Imorse när jag vaknade var jag inte alls sugen på en dag i skolan och speciellt inte att gå dit vid tio för att kolla på luciafirande...Men traditionsbunden som jag masade jag mig dit iallafall! Satte mig i ett nedsläckt fikarum, med massor värmeljus tända tillsammans med alla andra. Lärarna smög omkring och myste ett bra tag sen försvann de. Efter några minuter kom ett sjungande tåg med världens sötaste lilla tomtenisse och pepparkaksgubbe i spetsen tillsammans med Lucia.
Bernt var den finaste stjärngossen någonsin.AnnMarie kompade med gitarren.det var så fint. Usch vad blödig jag låter...men vafan jag ÄR ju det oxå:P

Just nu lyssar jag på Nick Cave och förut the Corals seaste skiva, rätt avkopplande. Jag behöver det. Jag pluggar verkligen asmycket just nu. Jag längtar efter att koppla av med en bra bok och ett glas rött vin. DET ska jag göra i jul.

Det har varit en bra dag, men nu ska jag fanimej sätta igånga att plugga.image1
Här har ni mitt arbetsbord. Och detta är mycket VÄLorganiserad röra. om Någon skulle ta och städa här inne skulle jag bli arg. Då skulle jag inte hitta nåt. Men får lov den ittonde.Då ska mamma få städa:P

Hjärt och lungräddning.

Idag stod HLR på shemat. Klockan nio  hade ett tiotal glada elever infunnit sig Bankok-salen med Barbro.
 Alla hade namn som började på A-J. Vi fick öva på varandra att kolla MAP Medvetande Andning och Puls. Han jag gjorde med fnissade hela tiden. Men jag kunde minsann spela medvetslös. Men jag var nog lite för hjälpsam när han skulla vända runt mig så jag låg i stabilt sidoläge. Tror inte att en medvetslös Anna hade varit lika hjälpsam.Å andra sidan så hade jag bara behövt peta på Renato för han lade sig tillrätta nästan av sig själv...
Det hela var skoj. Undrar om man skulle göra rätt om man hamnade i en sån situation...?

Beställde en speciell bok igår, är grymt nyfiken på den. Hoppas den kommer snart.

Jag har även ett litet projekt på gång hör av mig mera om det om jag lyckas.

För att lägga till från gårdagens blogg: Jag träffa den gamla bekanta på stan sen. Där hon jobbar. Har aldrig hänt innan.Jag tolkade det hela som att det var meningen och skrev ett julkort till henne.

klartslut


Få liv i det gamla?

Dagens tankar

Idag gick jag inte upp ur sängen förrän klockan elva,det var jag verkligen värd.
Eller hur?

Jag har pluggat som en liten smurf de senaste dagarna och jag har sjukt mycket kvar, men om en dryg vecka är det lov och det är så bra.

Jag undrar om man skulle ta o söka upp en gammal kompis, jag tittade på bilder av henne och mig som små. Fan vad roligt vi hade då. Massa upptåg. Allt var skoj och spännande när vi närmade oss tonåren. Sen PANG hördes vi nästan aldrig av mer. Jag vet var hon jobbar. Ungefär var hon bor. Kanske ska man köpa en flaska vin och ringa och höra läget någon dag?
Det är dumt, men det känns stelt. Vi var som systrar, men nu är det stelt. Vi sa för ett halvår sen: Vi ses nästa vecka.
Vi har inte setts ännu.

Jag tänkte skriva en rolig blogg, men sen började jag tänka:)

Ingen massage!

Massagen igår blev inte som jag tänkt mig! Jag hade tanken om att bli masserad som jag skrev igår, valde noga ut offret, gladde mig åt att få en välbehövlig massage, men det hela slutade med att jag själv masserade istället...
Så kan det gå.
 Nu sitter jag i skolan, och har gjort ett grupparbete med Irene om huden. det var segt, men det blev nog bra. Jag skrev på datorn och hon sa vad jag skulle skriva,vilket jag ändå formulerade om sedan. ^^

Sen var jag ashungrig o skulle springa ner till hemköp. Packade på mig lite varor och komer på att jag likförbannat inte har några pengar med mig. det blev till att ursinnigt ringa till mamma så hon fick komma och ge mig pengar nere på kungsgatan. det var bra för då fick vi båda motion.

sen åt jag Schweizare det var skitgott faktiskt.

Snippsnappsnutsåvardagensblggslut

Välkommen mig själv och ni andra.

Nu har jag fått för mig att skapa en blogg!

*alla gör vågen och lägger till denna på favoriter*

Jag har nog för tillfället inte mycket roligt att rapportera om, jag lider av sjukdomen kronisk läxläsning, vilket brukar bli bättre vissa tider på året. Jullovet tillexempel. Då kommer det nog hända roligare saker och andra upptåg att skriva om än de mycket intressanta fittläxorna.

Aurora kommer snart och det är bra. Då ska vi supa varje dag. o äta pepparkakor o skinka!fast inte aurora hon får äta tofu eller nåt. eller morötter.

Jag lämnar er med detta nu för jag ska sova och kräva massage av noggrant utvalt offer.

Misströsta icke!Jag uppdaterar snart igen!

Alvh.

RSS 2.0